+31 (0)6 20 88 15 46 alexandra@chapeaucoachingplus.nl

Ieder kind is uniek; ieder kind hoort te stralen.

Chapeau

Kindercoaching

CONTACT

Kinderen

Ieder kind is uniek en hoort te stralen. Kinderen van deze tijd staan voor grote uitdagingen en dragen veel kwaliteiten in zich. De kunst is deze te (laten) vieren.

…Nobody is perfect en/of …ik leer anders

Alhoewel Alexandra wars is van labels en hokjes denken, maakt ze op deze pagina toch gebruik van de termen hooggevoeligheid en beelddenken. Dit omdat het de duidelijkheid ten goede komt en haar missie staaft: een lans breken voor beelddenkers en hooggevoelige mensen (HSP-high sensitive person). Deze kwaliteiten (h)erkent zij als geen ander en graag maakt zij jouw kind er wegwijs in. Daarnaast is ze zich er zeer van bewust dat jouw kind veel meer is dan dit label. En daar gaat het om tijdens het coachingstraject en alle tijd erna die geleefd en gevierd wil worden. Want nieuwe-tijdskinderen zullen door hun unieke wezen een groot aandeel hebben in het omvormen van onze veranderende samenleving, denkt Alexandra.

Wat is een beelddenker eigenlijk?
Een beelddenker denkt in beelden, plaatjes en filmfragmenten. Je wordt geboren als beelddenker en je blijft dit tot aan je zesde levensjaar. Vervolgens gaat de grote groep over op een auditieve (via het gehoor) manier van informatieverwerking. Tussen de 5% en 7% van de mensen blijft beelddenker. Zij zijn visueel ruimtelijk ingesteld en verkiezen beelden boven woorden. Alexandra is ook een beelddenker.

'Een Hart van ........'

‘Een Hart van ……..’

Oefening:
Verplaats je in een beelddenker; doe samen met een beelddenker de volgende oefening. Pak een foto en schrijf beiden op wat je ziet. Kijk daarna maar eens wat het verschil in waarnemen was.
Hierdoor snap je de wereld van de beelddenker steeds beter.

Wat is hooggevoeligheid?
Een op de vijf personen is sensitief. Hooggevoelige personen merken meer subtiele signalen op uit de omgeving (voordeel). Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap waarmee men wordt geboren (geen ziekte). Hooggevoeligheid brengt veel mooie eigenschappen met zich mee. Deze kinderen zijn opmerkzaam, meelevend, rechtvaardig, moedig, sociaal, invoelend en origineel.
De schaduwkant van hooggevoeligheid is overprikkeling. De kunst is hiermee om te leren gaan.

 

Hoe zou het zijn als je kind…

 • beter kan omgaan met emoties
 • meer rust ervaart
 • meer weerbaar is
 • beter kan omgaan met conflictsituaties
 • meer (zelf)vertrouwen heeft
 • beter kan omgaan met hooggevoeligheid
 • geen angsten heeft
 • een positief zelfbeeld heeft
 • ontspanningstechnieken kan toepassen in het dagelijks leven
 • voorbij medicijnen (als Ritalin) durft te kijken
 • hulp heeft bij verwerking van ziekte, dood, scheiding….Hoe zou het zijn als je kind zich vrolijk en relaxed voelt?

Hoe werkt Alexandra?

Het eerste kennismakingsgesprek, samen met de ouder en haar/zijn dochter of zoon duurt zo’n 30-45 minuten en is gratis. Op deze manier hebben we vrijblijvend de kans elkaar te leren kennen. Voor jou en jouw kind is het immers heel belangrijk je veilig en begrepen te voelen, willen we samen op ontdekkingstocht kunnen gaan. Gemiddeld neemt een traject zo’n vijf tot acht sessies in beslag, waarin ook de ouders een belangrijke rol vervullen.

Ouders en/of verzorgers: erken de hooggevoeligheid van je dochter en/of zoon. Respecteer zijn/haar gevoelens. Een kind dat zich erkend voelt, ontwikkelt zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Anders kijken? Maak een afspraak of neem contact op...

Contact Afspraak maken

Coaching

Verruim je blik, verander van perspectief: dit is de route naar voortdurende groei voor mens, manager en organisatie. CHAPEAU CoachingPlus houdt je scherp, flexibel en creatief.

Systemisch werken

Door 'systemisch werk' ontdek je de knopen in jezelf, vaak verbonden met je opvoeding en gezin van herkomst: ik- en mijn ikken'. Systemisch werk maakt zichtbaar.

Kinderen

Ieder kind is uniek en hoort te stralen. Kinderen van deze tijd staan voor grote uitdagingen en dragen veel kwaliteiten in zich. De kunst is deze te (laten) vieren.

Verbinden

Door anders te (net)werken, creëer je nieuwe kansen. CHAPEAU verbindt ziel met zakelijkheid, onder meer voor Flexian Organisatieadvies te Venray.

Copyright 2024 | Deze website is gerealiseerd door Echelon Creations Echelon Creations

Voordelig website laten maken? Ga naar Zeg maar Alex.